Hvordan skrive en god CV

Publisert av Robert Erikson den

En god CV (Curriculum Vitae) gir en oversikt over dine ferdigheter, erfaringer, utdanning og annen relevant informasjon som kan vekke interessen til arbeidsgivere. Her er noen tips for å skrive en god CV:

 1. Tilpass CV-en til stillingen: Sørg for at CV-en din reflekterer de kvalifikasjonene som er spesifikt etterspurt i stillingsannonsen du søker på.
 2. Bruk en klar struktur: Del CV-en din inn i overskrifter som personlig profil, arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter. Dette gjør det enkelt for arbeidsgiveren å finne den informasjonen de trenger.
 3. Bruk tydelig og konsistent formatering: Bruk en lettleselig font og størrelse, og unngå unødvendig dekorasjon. Hold også formateringen konsistent, for eksempel ved å bruke samme skrifttype og størrelse gjennom hele CV-en.
 4. Vær konkret: Beskriv dine ferdigheter og erfaringer på en konkret og spesifikk måte. Bruk for eksempel tall for å beskrive suksess og prestasjoner.
 5. Fokuser på det som er relevant: Prioriter informasjon som er mest relevant for stillingen du søker på, og fjern unødvendig informasjon som ikke er relevant.
 6. Inkluder nøkkelord: Bruk nøkkelord og fraser som arbeidsgivere ser etter når de skanner gjennom CV-er. Dette kan hjelpe CV-en din å bli mer synlig i automatiserte søk.
 7. Vær ærlig: Sørg for at informasjonen du gir er nøyaktig og sannferdig. Unngå å lyve eller overdrive erfaringer og kvalifikasjoner.
 8. Rediger og juster: Les gjennom CV-en din flere ganger for å sørge for at alt er korrekt og at språket ditt er tydelig og forståelig. Spør også gjerne en venn eller en profesjonell om tilbakemelding.

Til slutt, husk å tilpasse CV-en din til hver enkelt jobbsøknad, slik at den viser deg som den beste kandidaten for stillingen.

__________________________________________________________________________________

Under følger et eksempel på en god CV

Navn: Anna Johnson

Kontaktinformasjon:

Personlig profil: En engasjert og resultatorientert markedsfører med over fem års erfaring i å utvikle og implementere markedsføringskampanjer. Ekspertise innen digital markedsføring og analysering av resultater. Sterk kommunikasjons- og lederegenskaper.

Arbeidserfaring: Markedsføringsleder, Hvem eier bilen, januar 2018 – nåværende

 • Utviklet og implementerte markedsføringsstrategier som økte merkevarebevisstheten og økte salget med 20% i løpet av det første året.
 • Ledet en team på tre markedsførere, og sikret at teamet leverte høy kvalitet på kampanjene.
 • Ansvarlig for digital markedsføring, inkludert søkemotoroptimalisering, sosiale medier, og e-postmarkedsføring.

Markedsfører, XYZ Agency Mai 2015 – desember 2017

 • Ledet markedsføringen for flere kunder i ulike bransjer, inkludert økonomi og helse.
 • Utviklet og implementerte markedsføringskampanjer som økte kundens omsetning med gjennomsnittlig 15%.
 • Ansvarlig for å analysere kampanjeresultater og justere strategier for å forbedre resultater.

Utdanning: Bachelorgrad i markedsføring, Universitetet i Oslo 2011 – 2015

Ferdigheter:

 • Digital markedsføring (SEO, sosiale medier, e-postmarkedsføring)
 • Kampanjeutvikling og -implementering
 • Analyse av kampanjeresultater
 • Ledelse og teamarbeid
 • Prosjektstyring

Referanser: Tilgjengelig på forespørsel.

Merk at dette bare er et eksempel, og at det er viktig å tilpasse CV-en din til den spesifikke jobben og din egen erfaring og utdanning. Lykke til!

Kategorier: Veiledning